"Ultrasii reprezinta elementul dinamic nr 1 pe stadionul de fotbal.Principalele calitati ale acestor stapani ai stadioanelor sunt dedicatia, pasiunea, spiritul de sacrificiu pentru clubul iubit si in special gandirea libera.Un ultras e menit sa critice injustitia, sa fie solidar cu dreptatea, sa fie un baston impotriva mediocritatii si sa lupte pentru apararea normalitatii.Se identifica cu idei progresiste si reformatoare si ca orice entitate intelectuala vizeaza critica sistemului."

miercuri, 28 iulie 2010

Parazitul societatii capitaliste din Romania :intermediarul


Totul a plecat din pesteri. Avem pamantul in trupuri si totusi astazi ne aflam in societati moderne, care au suferit vaste schimbari tehnologice si progresam in continuare. Asta e bine. Deci, avem capacitatea sa fim ceea ce gandim , de a ordona haosul, de a construi totul din nimic.Ca si soceitati, ne formam in timp, ne modelam in functie de optiuni.Ce optiune avem noi in societatea noastra? avem una destul de buna e vorba de modelul producator-consumator, e vorba de creatie si apreciere. Adica gen oierul care creeaza branza si eu care o cumpar sa imi fac o omleta cu sunca.Spuneam ca am plecat din pesteri, acest model producator-consumator, e vechi de cand lumea, asa fost de mult si asa e in continuare, important nu e ceea ce am fost ci ceea ce o sa devenim .

De ce ne merge noua rau ca si tara si nu putem progresa mai mult?Pentru ca in societatea din Romania in aceasta relatie producator-consumator s-a strecurat un muist parazit:intermediarul. El de fapt nu face ABSOLUT nimic. In Romania acest parazit muist se cheama POLITICIAN care in spatele lozinicilor de protectie sociala si a iluziei de nevoie pe care o propaga in mintea ta, iluzie de nevoie pt tot felu de cacaturi care apar cica noi pe piata, prin asa zise promotii, prin ideea de a iti creea o asa numita siguranta, cand tu de fapt nu esti in pericol, pt ca nu exista dusmani.Cel mai mare dusman al tau poti fi doar tu.Exemplu: la mine in spatele blocului s-a creeat un super parculetz de joaca pt copii. Ce crezi? parculetzu ala mic are nevoie de paza si protectie non -stop. Unde e combinatia? Combinatia se face prin fonduri alocate si umflate de primarie (primaria inseamna banii fiecaruia dintre noi) unei asa zise firma de paza care probabil va dispeara peste 2 ani.Stiai ca 90%din firmele care s-au auto lichidat din 90 incoace s-au lichidat in afara tarii? Guvernul a facut front comun cu corporatile ca sa isi spele banii intre ei.Acest muist parazit interemediar care se cheama politician a instaurat in spatele mai multor scuturi ceea ce se cheama JAPCA sau COMISION. Zeci de mii de bagabonti care vor sa combine sa scape de foame, sunt aruncati in jocuri, cu droguri tirate, cu filaje si alte cacaturi. De catre cine? ca daca ai arde-o prin cateva institutii ale statului o sa dai numa' de bosorogi bolsevici care o sa iti vorbeasca de refacere si reinvantare cand de fapt ei nu au facut decat se complaca.

Sanatatea unei tari este data de respectarea anumitor principii vechi de cand lumea si pe care putini le mai au. In Romania, nesimtirea e in floare ca staminele. Prin propagarea culturii si a bunului simt o sa fie mult mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu