"Ultrasii reprezinta elementul dinamic nr 1 pe stadionul de fotbal.Principalele calitati ale acestor stapani ai stadioanelor sunt dedicatia, pasiunea, spiritul de sacrificiu pentru clubul iubit si in special gandirea libera.Un ultras e menit sa critice injustitia, sa fie solidar cu dreptatea, sa fie un baston impotriva mediocritatii si sa lupte pentru apararea normalitatii.Se identifica cu idei progresiste si reformatoare si ca orice entitate intelectuala vizeaza critica sistemului."

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Dracu' e roman



Cel mai vestit om din evul mediu cand Shakespeare isi dadea gauri in urechi ca Razvan Lucescu e fara indoiala, Vlad Tepes,fiul lui Vlad Dracu.Numele lui era cunoscut in toata Europa, prin Imperiul German , pe la otomani si altii, fiind subiect al povestirilor de groaza inca din timpul vietii.Popularitatea lui a fost redescoperita cand a aparut celebru roman a lui Bram Stoker "Dracula" prin secolul 19 si reinviata prin aparitia filmelor in secoulul 20 , fiind cel mai celebru si des personaj aparut in filme(Dracula -388 de aparitii) surclasandu-i pe Mos Craciun, Isus, Cleopatra , Hitler sau presedinti americani,faraoni egipteni sau samani indieni .Datoram asocierea Romaniei cu personajul Dracula lui Vlad Tepes.Un giuvaier pentru imaginea Romaniei.Care strain sau roman cel putin mediocru nu a auzit de Dracula, Nadia sau Hagi?

Cum dadea Tepes noroc? Iti intindea o mana prieteneste iar cealalta era calma, asigurandu-se in tot acest timp ca te poate plesni cu dosul ei,totul era calm si sub control,fiind loc si de voie buna de ce nu.In niciun caz nu se imbraca in roz bon-bon ca sutienul lui Paris Hilton,iar starea sa de spirit fiind foarte rar cuprinsa de un mega-entuziasm ca pustii de gimnaziu din ziua de azi care beau bere Reds, dulce si funny ca showurile din Muppets.
Este de notorietate metoda sa de "tras in teapa" si trosnirea oaselor celor nelegiuiti societatiii pe care el o conducea cu o autoritate demonica.Metodele sale cel putin aspre de guvernare au dat roade in acea perioada ,Valahia reusind sa scape cativa ani de sub suzeranitatea otomana,iar economia si traiul cetatenilor au crescut din belsug.Era recunoscut pentru ambitia de a impune cinstea si ordinea.

Un capitol din lege pentru pedepsirea violului spune asa: "Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primprejurul partilor fatatoare ale muierii i seva taia scarbavnicul madular, intru vesnica lui nefolosinta" adica mai pe romaneste -daca futi cu japca o pizda si te-a turnat la garda ti se taie pula pe vecie.

Pe vremea lui Tepes in piata centrala din cetatea unde se afla palatul sau de domnitor era o cismea. O cismea care la baza sa a avea o cupa de aur mobila, usor de ciordit, la vedere de unde calatorii insetati puteau sa bea apa... atat de sigura era eficacitatea legilor si a cinstei.Asta pentru ca hotii, producatorii ilegali de "coco" in mare parte din randul boierimii si cei care intindeau plase ca pescarii pentru pesti concitadinilor, erau rasi de pe fata pamantului.

Intr-o zi la palat au venit 2 calugari in vizita:Leut si Ghiocel.Calugarii ii cunosteau reputatia si cand Vlad le-a cerut pararea despre domnia sa au raspuns fiecare diferit.Leut a spus ca e aspru dar e print!(decisiv contrastul)iar Ghiocel i-a condamndat cu vehementa si fara ocol atrocitatile,aratandu-si efectiv dintii ca un mistret:D in fata domnitorului,facand pe istetul.Al 2-lea calugar avea sa fie parjolit ca porcul in ziua de ignat pentru crestini, nu mai era loc de indoiala.

O alta legenda spune ca unui boier din sfatul tarii(Vlad avea mare boala pe boieri) i s-a inscenat in mod expres un furt,acesta fiind suspectat de mult timp ca fiind o zdreanta neloiala.Boierului i s-a luat o punga cu 50 de galbeni, dupa care acesta visand la efect multiplicativ, a sustinut in fata domnitorului ca i s-au luat 100 de galbeni cand de fapt, domnitorul pusese totul la cale ca un test de fidelitate.Nefiind loc de fineturi, evident mincinosul a fost tras in teapa.

Cert e ca Vlad Tepes a pus "osul la treaba" si la propriu si la figurat tinzand spre perfectiune , starnind controverse fara manusi , dar facand dreptate si ordine dorind igienizarea societatii.Un model pentru multi din liderii "machiavelici" pe care avea sa ii creeze omenirea,trasand granite si admitand sau dezmintind ce e posibil si ce nu,acolo unde este cazul si conteaza cu adevarat, ca un veritabil "papito".Mi-am adus aminte ca am un prieten care are chiar un tatuaj cu portretul sau.Misto... eu nefiind deloc un fan al tatuajelor de tip portret i-am sugerat ca mai bine isi tatua o teapa. O teapa pentru gigi, iliescu, cocalari, pentru ghertoii care plescaie guma de mestecat in mod expres si pentru arbitrul care a prelungit meciul ala cu 7 minute . Nu vorbesc pentru toti si consider ca omenirea nu mai are nevoie de mari dictatori, asta pt ca acum tindem cu totii spre o revolutie spirituala si spre extinderea constiintei si cunoastere de sine.Oricum credinta e pur teoretica si diavolul se imprastie la tot pasul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu